Antologie de texte esentiale pentru istoria gastronomiei romanesti - Cristina Elena Andrei
Descriere
Pana de curand, nici vorba nu era despre o gastronomie identitara romaneasca, necum despre o istorie a acesteia. Identitatea gastrono nica a romanilor a fost adeseori denigrata (chiar terfelita, as spune) de insisi reprezentantii ei (nume mari ale bucatariei romanesti contemporane) pana recent, cand trend-ul s-a schimbat aproape brusc - si nu fara influenta noilor tendinte gastronomice occidentale: revigorarea slow-cooking-ului, glocalizarea, directivele UE privitoare la cultivarea identitatii culinare, eforturile - incununate de succes - ale unor tari (Franta, Mexic) ce si-au inscris gastronomia nationala in Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial etc. - Cristina Elena Andrei
Specificatii
Subcategorie | Bucatarie |
Categorie | Gastronomie |
Editura | GASTROART |
Autor: | Cristina Elena Andrei |
Data aparitie | 2019 |
Numar de pagini | 244 |
Format | 210 x 135 x 13 mm |