CEL.ro marketplace online
    Contul meu
    0 Produse Favorite
    0 Cos cumparaturi
    Categorii produse
    Produs
    Descriere
    Specificatii
    Pareri

    Faina BIO de secara T130 Alliance Bio

    • Faina BIO de secara T130 Alliance Bio

    Descriere

    Aceasta faina de secara T130 va adauga o aroma tipica preparatelor, mai pronuntata decat aroma graului si cu o tenta dulceaga si fina.

    Secara din care a fost realizata aceasta faina este provenita din culturile organice din sud-vestul Frantei.
    Faina organica de secara are o culoare cenusie, este bogata in fibre, vitamine din grupa B si minerale, in special potasiu, fosfor si fier. Un alt beneficiu al fainii de secara este continutul scazut de gluten.

    Faina a fost obtinuta prin procedeul traditional ancestral al morii din piatra, prin care semintele de secara au fost zdrobite usor, la presiune scazuta, respectandu-se astfel proprietatile nutritive continute in aceasta.
    Pietrele morii care au contribuit la aceasta faina calitativa sunt realizate din granit preluat din muntele Massif du Sidobre din regiunea franceza Tarn.

    Acest proces artizanal ofera o macinare cu o textura unica. Semintele integrale cu toate elementele sale, miezul, taratele si germenii sunt zdrobite usor si nu sunt supuse incalzirii sau oxidarii in cadrul acestui proces.
    Toate elementele din secara sunt amestecate in timpul rotatiei morii, rezultand o faina omogena, sanatoasa si usor digerabila, fara aditivi sau adjuvanti.

    Faina de secara T130 trebuie combinata cu o alta faina de grau pentru a realiza o paine dospita.
    Painea de secara are o culoare mai inchisa si o valoare nutritiva si o densitate mare. Se potriveste perfect alaturi de unt sarat, branzeturi si platouri cu fructe de mare.

    Litera „T” de pe ambalajul fainii, urmat de un numar cuprins intre 45 si 150, corespunde continutului de cenusa. Mai exact, este cantitatea de reziduri minerale inca prezenta in faina dupa cernere. Dupa macinarea boabelor de grau, o etapa esentiala este trecerea fainii prin site care separa particulele mai grosiere de amidonul, care are o textura foarte fina.

    Prin cernerea mai mult sau mai putin fina se obtine faina cu continutul dorit de cenusa. Acest procedeu face posibila obtinerea unei faini mai mult sau mai putin bogate in minerale, care va creste mai mult sau mai putin in timpul gatirii.

    Pentru a se masura tipul de faina, se ia 100 de grame de faina si se arde la 900 de grade timp de 2 ore. Cenusa ramasa provine in principal din coaja boabelor, din tarate.
    Cu cat numarul tipului de faina este mai mare, cu atat faina este mai bogata in minerale si oligoelemente, deoarece contine mai multe tarate, iar faina este mai inchisa la culoare.
    Cu cat este mai mic continutul de cenusa, cu atat faina este mai bogata in albus si deci in gluten si cu atat este mai alba.

    Rafinarea fainurilor este in general structurata in 6 „Tipuri” de fainuri.

    Faina T45 este foarte rafinata si, prin urmare, foarte usoara si foarte alba. Este potrivita pentru produse de patiserie fine. Indicele sau glicemic este ridicat.

    Faina T55 se numeste „faina alba”. Contine foarte putine minerale si este folosita in principal in produse de patiserie usoare, paine alba si aluat de pizza.

    Faina de grau tip T65 se mai numeste si „faina traditionala”. Este fluida si este folosita in preparate la cuptor clasice, de casa, precum briose, aluaturi de placinta, prajituri si poate fi folosita singura sau amestecata cu alte fainuri. Este ideala pentru aluatul traditional de paine si pizza.

    Faina de grau tip T80 se mai numeste si „faina de ferma”, sau faina „semi-completa”. Ea a pastrat o parte din cojile exterioare ale bobului de grau. Este compromisul potrivit pentru a face tot felul de retete: paine de casa sau prajituri de casa.

    Faina de grau tip T110 se mai numeste „faina completa”. Este mai densa decat o faina „semi-completa”, deoarece a pastrat o buna parte din tarate si ofera un gust si un aspect rustic retetelor.
    Este perfecta pentru paine integrala si retete speciale.

    Faina de grau tip T150 se mai numeste si „faina integrala”. Este mai densa decat o faina „semi-completa”, deoarece a pastrat o buna parte din tarate. Ofera un gust si aspect rustic retetelor.
    Este perfecta pentru paine integrala si retete speciale.

    Specificatii

    Tip Produs: Bio Organic
    Fabricat in Franta
    Sursa de Fibre
    Sursa de Proteine
    Vegan
    Caracteristicile tehnice prezentate pe site pot contine mici inadvertente. In cazul in care produsul este insotit de un bonus electronic, acesta va fi trimis pe adresa de mail in 14 zile de la finalizarea comenzii. Produsul Faina BIO de secara T130 Alliance Bio a fost adaugat pe site in data de 2023-07-10. Livrarea produselor se poate face intr-un interval de 1 - 15 zile, din momentul in care s-au validat toate detaliile comenzii (date facturare, disponibilitate produse, adresa livrare, modalitate de plata, termen de plata).

    Parerea ta conteaza!

    Adauga un comentariu
    Fii primul care lasa un feedback
    Momentan nu exista comentarii la acest produs. Fii tu primul care adauga unul!
    * Informatiile sunt orientative. Pretul produselor include costurile colectarii, tratarii si eliminarii DEEE
    Pret
    25 lei
    Vezi
    produsele zilei
    Profita de super reduceri!
    Preferintele tale
    Cookie-uri functionale
    Cookie-uri terta
    Cookie-uri? Probabil ai mai auzit de ele. Sunt mici fisiere text care permit salvarea setarilor si preferintelor tale atunci cand intri pe un site.

    Le folosim pentru imbuntatirea experientei online si personalizarea continutului pe care ti-l oferim zi de zi. O parte dintre ele sunt obligatorii, cum sunt cele necesare, care ajuta la buna functionare a site-ului. In sectiunea dedicata din acest mesaj, poti selecta cookie-urile pe care le accepti.

    Nu uita ca pe CEL.RO un cookie te ajuta:

    • sa te loghezi mai usor
    • sa iti aduci aminte de produsele pe care le-ai adaugat in cos
    • sa iti aduci aminte de produsele pe care le-ai vizitat

    Dezactivarea anumitor cookie-uri va influența experiența dvs. pe site-ul nostru și serviciile noastre.

    Cookie-uri functionale

    Sunt toate esentiale pentru functionarea site-ului si trebuie sa ramana active in sistemul nostru.

    Ele sunt create pentru a raspunde actiunilor tale. Datorita acestor cookie-uri:

    • Iti putem tine minte produsele cu care ai interactionat
    • Iti putem tine minte datele contului
    • Iti putem tine minte setarile de navigare

    mai mult

    mai putin

    Cookie-uri de la aplicatii terte

    Sunt cookie-uri anonime prin care analizam date despre pagini vizualizate, traseul si actiunile utilizatorilor in site.

    Datorita acestor cookie-uri putem evalua rezultatele de trafic online si oferi o experienta mai buna celor care acceseaza CEL.RO. De asemenea, putem afla ce rata de deschidere au emailurile trimise catre abonati si ce recomandari de produse i-ar ajuta. Cu ajutorul acestor tehnologii:

    • Colectam informatii anonime despre cele mai vizitate zone
    • Analizam interactiunea utilizatorilor cu site-ul si incercam s-o imbunatatim
    • Urmarim succesul emailurilor trimise abonatilor.

    Aceste cookie-uri sunt utile in scopul afisarii bannerelor cu cele mai bune promotii, dar mai ales in adaptarea si personalizarea continutului.

    Prin intermediul lor, putem masura eficienta campaniilor publicitare si analiza daca mesajele au ajuns la publicul tinta pentru a reveni cu recomandari si sugestii de cumparare. Cu ajutorul acestor cookie-uri:

    • Afli rapid despre promotiile si produsele relevante pentru tine
    • Beneficiezi de recomandari personalizate pe site, email sau retele de socializare
    • Conturam un profil al preferintelor tale pentru a-ti oferi continut de calitate.

    mai mult

    mai putin

    Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Află in sectiunea Politica de Cookies mai multe despre cookie-uri, inclusiv despre posibilitatea retragerii acordului.